Sziasztok !
Ma egy nagyon finom sajttortát mutatok be nektek, amit pohárdesszertként fogunk tálalni! Ez az egyszerű finomság egy amerikai recept és meg mondom ősszintén az egyik kedvencem is! A krémsajt az Oreo keksz, vanília kivonat, tejszín, tej,és végül a mályvacukor harmonikus összeállításából született meg ez a magas élvezeti értékel bíró pohár desszert. Szerintem nektek is egyből a kedvencetek lesz, ahogy meg kóstoljátok.Elkészítése nem igényel cukrász végzettséget és nem kell hozzá semmiféle szuper extra konyhai eszköz sem, úgy hogy ne féljetek neki kezdeni.
Itt a recept :)
Hozzávalók
Kekszréteghez:
- 25db Oreo keksz
- 55g olvasztott vaj
- 2ek Kristály cukor
Sajttortához:
- 20db nagy mályvacukor
- 82ml tej
- 225g szoba hőmérsékletű krémsajt
- 2tk vanília kivonat
- 2dl tejszín
- 5db zúzott Oreo
Kekszréteg:
Első lépésként törjük össze a kekszeket. Tegyük őket egy zacskóba és a nyújtófánk segítségével szépen zúzzuk össze őket. Ezután öntsük a zacskóba az olvasztott vajat és a cukrot kössünk csomót a zacskó szájára és szépen a kezünkkel kezdjük el masszírozni, gyúrni addig, amíg el nem éri a vizes homok állagot. Ezt az állagot akkor kapod meg, hogy ha össze nyomod a kezeddel ezt a kekszes,vajas,cukros keveréket és az egyben marad. Miután ezzel kész vagyunk adagoljuk ki a keksz morzsánkat a poharak aljába.
Sajttortarész:
A tejet és a mályvacukrokat tegyük egy lábasa és kis lángon addig melegítsük és kavargassuk, amíg fel nem olvad a mályvacukor. Miután felolvadt vegyük le tűzről, majd a krémsajtot és a vanília kivonatott öntsük egy tálba és keverjük kézi mixerrel max fokozaton félpercig, amíg szép fényes nem lesz. Öntsük bele a mályvacukros tejet és addig verjük amíg habos nem lesz. A 2 dl tejszínt verjük fel és keverjük a mályvacukros habhoz, majd hagyd a hűtőben pihenni 1 órát. Pihentetés után adagoljuk ki és tálalás előtt szórjuk meg a zúzott keksszel és tegyünk egy Mini Oreot a közepére.