Sziasztok!
Mik is azok a Mini Sajttortácskák ?
Egyszerű a válasz ! Ez csak egy sima sajttorta, amit kikapszlizott muffin sütőbe adagolunk ki és sütünk meg és a mini sajttortácskákat egyesével fel is díszítjük. Ebből a receptből 24db mini tortácska jön ki. Nem nehéz az elkészítése és a végeredmény magáért beszél. A ropogós zabkeksz réteg a krémesen lágy, vaníliás sajttorta, amit még megbolondítunk 1-2 teáskanál eper lekvárral és friss eperrel a tetején! Egy családi rendezvényre, születésnapra, baráti összeröffenésre ez egy kiváló választás és olyan lekvárral és gyümölccsel díszíted amilyennel csak szeretnéd.
Itt a recept! Jó sütést ! :)
Hozzávalók
Kekszréteghez
- 400g zabkeksz
- 3ek kristálycukor
- 100g olvasztott sós vaj
Sajttortához
- 220g szoba hőmérsékletű krémsajt
- 300g kristálycukor
- 3ek finomliszt
- 4db nagyobb tojás
- 2db teáskanál vanília kivonat
- 100g tejfől
- 115g főzőtejszín
Elkészítés
Kekszréteg
Először is melegítsük elő a sütőt 175°C-ra, majd fogjuk a kekszet és törjük össze morzsára egy zacskóban egy nyújtófa segítségével. Miután ezzel készen vagyunk öntsük egy tálba és tegyük hozzá a kristálycukrot, majd keverjük el és végül öntsük hozzá az olvasztott vajat és alaposan kavarjuk össze.A vajnak minden keksz morzsát be kell vonnia és akkor kapjuk meg a vizes homok állagot. Ezt úgy tudjuk leellenőrizni, hogy ha belemarkolsz a vajas kekszmorzsába és elengeded akkor az egyben marad, innen tudod,hogy jó a kekszmorzsa. Most már csak ki kell adagolni a kapszlikba.
Sajttorta
A cukrot és lisztet tegyük egy nagyobb keverőtálba és keverjük el. Ezután adjuk hozzá a krémsajtot és az elektromos kézi keverőt állítsuk a legkisebb fokozatra és keverjük össze óvatosan addig, amíg szép fényes nem lesz. A következő lépés a tojások hozzá adása, egyszerre csak 1 tojást ütünk bele és keverünk el majd így szépen sorba mind a négy darabot, ha ezzel készen vagyunk adjuk hozzá a vanília aromát,tejfölt,főzőtejszínt és keverjük addig amíg egynemű nem lesz.A sok kevergetéstől sok levegő buborék került a sajttorta masszánkba tehát most a buborékok nagyját elfogjuk tüntetni még pedig úgy, hogy megfogjuk a keverő tálat, felemeljük kb 10cm-re és vissza leejtjük a munka felületre legalább harmincszor a biztos végeredmény érdekében. Az utolsó feladat a sajttorta masszánk kiadagolása a muffin kapszlikba.
Sütés: 20-23 percig kell sütni. A mini sajttortácskák közepe még mozogni fog, de az jó, ha túlsütőd akkor megfog repedezni a teteje. Miután kisült hagyjuk kicsit kihűlni, majd fóliázzuk le és tegyük hűtőbe 2 órára. Miután letelt a 2 óra vegyük ki és tegyünk rá 1-2 teáskanál eperlekvárt és egy félbevágott epret.
Jó étvágyat ! :)