Sütis Perec Falaták
2015. január 05. írta: sütiblog

Sütis Perec Falaták

Sziasztok Látogatók!

 

Ismét egy nagyon különleges és finom receptet hoztam el nektek. Szerintem szeretni fogjátok, mert ezek a perec falatkák magukba foglalják az édeset a sósat,a ropogós csokit és perecet és persze az istenien puha süti tölteléket is. Amikor beleharapsz egyszerre érzed ezeket a teljesen ellenkező ízeket, állagokat és ezért egészen fantasztikus érzés enni ezeket a fantasztikus 10\10-es perec falatkákat. Garantáltan nem tudsz, majd egynél megállni. És a legjobb,hogy olyan csokival csinálhatod, amilyennel csak akarod. Teljes mértékben személyre szabható! Ehhez a recepthez nem kell bekapcsolni a sütőt és aminek még nagyon örülünk azaz, hogy könnyen szállítható, úgyhogy egy baráti kerti sütögetésre kiváló választás! Garantált sikered lesz vele! Fontos, hogy miután elkészültek a perec falatkák, tegyük őket légmentesen lezárható zacskóba vagy műanyagtálba. Miért van szükség a légmentes tárolásra? Azért van rá szükség, hogy a hűtő párás levegőjét ne tudja magába szívni a ropi, mert különben megfog puhulni. Hűtőben 3napig lehet tárolni, de szerintem nem fogják megérni a 3. napot ezek az  istenien finom Süti Perec Falatkák.

Itt a recept és jó ''sütögetést'' kívánok =D

 

Hozzávalók

  • 113g sótlan szoba hőmérsékletű vaj
  • 120g barna cukor
  • 60g kristálycukor
  • 2ek tej
  • 1tk vanília kivonat
  • 56g finom liszt
  • 1 csipet só
  • 100g csoki chips \ 1 tábla csoki
  • 40-50db perec
  • 200g csoki a mártogatáshoz

 

Elkészítés

Először is kell egy olyan tálca vagy egy sütőlemez, ami befér a hűtőbe, ha találtunk olyant akkor azt sütőpapírozunk ki és tegyük félre. Daráljuk le a barna és a kristálycukrot,majd öntsük egy tálba és tegyük hozzá a puha vajat. Egy elektromos kézi mixer segítségével még kikapcsolt állapotban keverjük el a két hozzávalót nagyjából, mert ha előkeverés nélkül használjuk a kézi mixert, akkor egy nagy porcukor felhőt csinál a konyhában, amit nem szeretnénk feltakarítani! :) Van még egy technika, hogy ha nem akarjátok előkeverni, akkor elég, hogy ha egy nagyobb konyharuhával letakarjátok a kezetekkel együtt a tálat és úgy kezditek elkeverni, de nagyon óvatosan. A keverést legalacsonyabb fokozaton kezdjük, majd miután a vaj egyneművé vált a porcukorral akkor közepes fokozaton szép simára és fényesre keverjük a vajas masszánkat. Ezután a tejet és vanília kivonatott is keverjük el benne. Utána a lisztet és a sót öntsük a masszánkra és először szépen keverjük elő, majd alacsony és végül közepes fokozaton kavarjuk szépen el. Egy könnyen gyúrható tölteléket fogunk kapni. A csoki darabokat öntsük bele és egy kanál segítségével keverjük el a töltelékünkben. Az előfordulhat,hogy az evőkanalad nagyobb vagy kisebb és ilyenkor a töltelék lehet, hogy lágyabbra vagy keményebbre sikerül. Ez nem probléma ezt tudjuk orvosolni,hogy ha kemény a töltelékünk, azt onnan tudjuk, hogy amikor betöltjük a pereceket ,akkor a töltelékünk oldala megfog repedni! Ezt egy kis plusz tej hozzá adásával ki lehet javítani, ha pedig  túl lágy, akkor meg egy kis liszt hozzá adásával javíthatjuk meg töltelékünk állagát. Mivel már kész a tökéletes állagú töltelékünk, így most már tölthetjük a sós pereceket. A töltelék vastagsága olyan 2cm nálam. Először is formázzunk  egy ropi alakú kis töltelék tömböt és tegyük két ropi perec közé és egy kicsit nyomjuk összébb őket. Miután minden perecet betöltöttünk tegyük be a hűtőbe 20 percre.Addig amíg hűlnek a pereckéink, addig olvasszuk meg a csokit, hogy belel tudjuk mártogatni őket. A táblacsokit törd össze és tedd egy lábasba, amit egy másik vizel félig tele lábas fölé teszel és kezd el melegíteni. Fontos, hogy felső lábas alja ne érjen bele a vízbe. mikor látjuk, hogy már olvadozik kevergessük meg alaposan és ha felolvadt vegyük le a gázról. A hideg sütis perec falatkákat félig mártsuk csokoládéba tegyük őket vissza a papírozott tálcára és tegyük be őket újra a hűtőbe, hogy a csoki megszilárduljon. Miután megszilárdult a csoki vegyük kis és tegyük őket légmentesen zárható zacskóba vagy tálba és hagyjuk 2 órát piheni, hogy össze érjenek az ízek. Megéri várni, mert idő múlásával csak finomabbak lesznek.

cookie-dough-pretzel-bites-10.jpg

Remélem tetszik nektek a recept és jó étvágyat kívánok a Sütis Perec Falatkákhoz! =D

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kakkuk2002.blog.hu/api/trackback/id/tr137043461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása