Vanília kívonat
2015. január 06. írta: sütiblog

Vanília kívonat

Hogy Csináljunk Házilag Vanília Kivonatot ?

Sziasztok!

 

Most az amerikai süti gyártás egyik elmaradhatatlan adalék anyagát hoztam el nektek és ez pedig vanília kivonat . Ezt a kivonatot talán csak a tyúkhús levesbe nem teszik bele, de azon kívül mindenben. Mindegy, hogy epres, pisztáciás vagy mentás sütit csinálnak ők akkor is bele tesznek egy teáskanál vanília kivonatot, de nicns is ezzel semmi baj. Vanília aromát lehet venni nagyáruházakban és cukrász diszkontokban. Lehet olcsót és drágát is venni, de a kis 30ml-es, 80ft-os átlátszó vanília aromákat és az abba a kategóriában tartozó összes aromát kerüljétek, mert nem ér 80ft az, hogy elronts vele egy tepsi süteményt. A jobb vanília aromák azét már kicsit sűrűbbek és van színűk is és az ízük 100x jobb mint az olcsóknak, de kifejezetten vanília kivonatot, ami az USA-ból származik csak Budapesten a kulináris boltokban tudok. Azok a boltok tényleg nagyon klasszak csak ajánlani tudom őket. =D

Én most hoztam nektek egy házi vanília kivonat receptet. Remélem ti is kipróbáljátok és fel is használjátok, majd a süteményeitekhez, krémeitekhez. Fontos, hogy jó minőségű vanília rudakat vegyünk hozzá,ha tudunk akkor vegyetek Madagaszkári Bourbon vanília rudakat.

 

Hozzávalók

  • 250ml-es légmentesen lezárható üveg palack
  • 7db vanília rúd
  • 250ml Vodka\ Brandy\ Rum

 

 

Elkészítés

  1. Mind a 7 vanília rudat vágjuk be hosszába és tegyük az üvegbe, ha a vanília rudaink nagyobbak mint az üvegünk akkor nyugodtan vágjuk őket félbe, hogy beleférjen az üvegbe.cut_1.jpg

 

 2. Öntsük a 250ml Vodkát,Brandyt vagy a Rumot az üvegbe és figyeljünk oda, hogy az alkohol teljesen befedje a vanília rudainkat. Az alkohol 35%-os vagy az fölötti legyen.

3. Hetente 2x rázd meg 8 héten keresztül. Az napok múlásával észre fogod venni, hogy a vanília rudak nagyon szép színt varázsolnak a színtelen alkoholnak. Minél jobb minőségű vanília rudakat használsz annál jobb vanília kivonatot tudsz otthon csinálni.

hazi_van.jpg

4. A 8. hét végén a vanília kivonatunk kész! A vanília rudakat eltávolíthatjuk,de ha szeretnénk tovább is érlelhetjük attól csak jobb lesz, olyan mint a jó bor. Figyeljünk oda, hogy az alkohol mindig befedje a vanília babjainkat. Most már csak arra vár ez gyönyörűség, hogy felhasználjuk és, hogy eltudjon minket varázsolni azzal az isteni aromájával és illatával.

 

Remélem tetszett nektek ez a kis írás a vanília kivonatról. Biztos vagyok benne, hogy hasznát tudjátok, majd venni a jövőben a sütögetéseknél.

További kellemes napot kívánok nektek ! =D

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kakkuk2002.blog.hu/api/trackback/id/tr477046087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása